De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Anouk Saleming

 

Anouk Saleming studeerde in 1999 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en vervolgde haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om zich te specialiseren in het vak dramaschrijven. In 2005 ontving ze voor haar jeugdtheaterstukken het CharlotteKöhler-Stipendium en in 2012 won ze met het stuk ‘Runnin’Blue’ de internationale jeugdtheaterprijs Kaas en Kappes.

Biografie

Anouk Saleming studeerde in 1999  af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem als docent drama/regisseur. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om zich te specialiseren in het vak dramaschrijven.
In 2005 ontving Anouk voor haar jeugdtheaterstukken het Charlotte Köhler Stipendium en in 2012 won ze met het stuk ‘Runnin’Blue’ de internationale jeugdtheaterprijs Kaas en Kappes.
Een aantal toneelteksten is bij uitgeverij Theaterboek uitgegeven, waaronder ‘Bloedroof’ en ‘Het bos van dode liefjes’.

Anouk schrijft en regisseert voor verschillende gezelschappen. De laatste jaren is ze als vaste schrijver betrokken bij theatergroep De Gasten (voorheen Jong Rast) uit Amsterdam.
Ze werkt ook als docent op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en geeft les in schrijven, maken en spelen.

 

Toneelwerk

Contact

www.anouksaleming.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Stadsgezichten 1 2005 NL downloaden

In 15 monologen maken we kennis met de bewoners van een fictieve stad. Een stad waar het zo koud is dat de mensen nauwelijks hun huizen uitkomen. Ze zijn bang. Voor de kou, voor verandering, voor alles wat vreemd is. Dan komt er een mysterieuze tweeling de stad in.

PDF download