De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (549)

Anouk Friedli

 

Anouk Friedli schrijft, regisseert en speelt. Na de regie-opleiding volgde ze de master schrijven. ‘Alex Moons’ ging in premiere tijdens het Love AT First Sight festival 2019.In 2020 organiseerde ze samen met Anna Carlier de eerste editie van ‘Het Schrijversab’ een mini-festival dat in het teken staat van tekstueel experiment.

Biografie

Anouk Friedli (1992, Zürich) schrijft, regisseert en speelt. Na de regie-opleiding aan het Ritcs volgde ze de master schrijven. in 2018 schreef ze ‘Alex Moons’ De tekst werd naar het Frans vertaald en gepresenteerd tijdens ‘Les Lundis en Couilisse’. Een jaar later regisseerde ze ‘Alex Moons’, ze werkte hiervoor samen  met o.a. Monty, Dood Paard, C-takt en Pianofabriek. De voorstelling ging in premiere tijdens het Love AT First Sight festival. In 2020 schreef ze samen met Guus Diepenmaat aan ‘What The God’, een voorstelling over de betekenis van geloof (premiere najaar 2021). Datzelfde jaar organiseerde ze samen met Anna Carlier de eerste editie van ‘Het Schrijversab’ een mini-festival dat in het teken staat van tekstueel experiment. In mei 2021 zal hiervan een tweede editie plaatsvinden in Brussel. In februari 2021 resideert ze als schrijver in Zuidpool en werkt aan de nieuwe tekst ‘Scènes uit een toekomstig gedeeld verleden’.

 

Toneelwerk

Scènes uit een toekomstig gedeeld verleden – 2021

What The God i.s.m. Guus Diepenmaat – 2020

Alex Moons – 2018

Reconstructie van een werf – 2017

Het onvoltooid verleden van Fanny Felix’– 2016

Astronautenblues  – 2015

Contact

anoukfr@xs4all.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Alex Moons 4-5 2018 NL downloaden

Edna en Delphine brengen de nacht door in het kantoorgebouw waar ze overdag werken. Ze hopen er namelijk achter te komen wie de onzichtbare ‘Alex Moons’ is, die zichzelf barricadeert achter een gesloten deur van het gebouw. Deze kleine actie van ongehoorzaamheid zet allerlei gebeurtenissen in gang. Gaandeweg blijkt dat de twee vrouwen zichzelf en hun eigen verlangens begraven hebben, maar groeit ook de revolte tegen de corrumperende macht van het systeem waarbinnen ze werken.

PDF download