De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Anoek Nuyens

 

Anoek Nuyens (1984) is schrijver, theatermaker en dramaturg en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam. Ze schrijft regelmatig essays en artikelen voor De Correspondent. Haar essay 'Westen, wake up!' werd uitgeroepen tot beste theateressay van 2013 en bekroond met de Marie-Kleine Gartman pen.

Biografie

Anoek Nuyens (1984) is schrijver, theatermaker en dramaturg en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam.

Ze schrijft regelmatig essays en artikelen waarin ze opvallende verschuivingen binnen onze huidige tijd probeert te duiden. Zo schreef ze voor De Correspondent een serie over vrijgekomen staatsgeheimen. Haar essay ‘Westen, wake up!’ werd uitgeroepen tot beste theateressay van 2013 en bekroond met de Marie-Kleine Gartman pen.

Afgelopen jaar was ze curator van Nieuwe Grond (Nederlands Theaterfestival) en richtte ze Het Transitiebureau op. Het Transitiebureau bestaat uit een groep denkers en theatermakers die via acties en theatrale interventies de rol van theater in de 21ste opnieuw proberen te definiëren. Op dit moment werkt Anoek bij Frascati aan een nieuwe voorstelling die dit seizoen in première gaat en een tweeluik voor De Correspondent.

Mail: anoeknuyens@gmail.com

Contact

Mail: anoeknuyens@gmail.com

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Tenzij je een beter plan hebt 2 #415 2017 NL downloaden

Is de mens wel in staat zichzelf uit het centrum van het denken weg te halen? Steeds meer denkers roepen op om de relatie tussen mens, dier, natuur en ding bij te stellen. In samenwerking met journalisten, activisten, filosofen, juristen en een mediastrateeg gaan Nuyens en De Wit op zoek naar een manier om een wereld te verbeelden waar de mens niet de maat der dingen is. Tenzij je een beter plan hebt…

opvoergegevens: De Nwe Tijd / Frascati-producties

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download