De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (410)

Anoek Nuyens

 

Anoek Nuyens (1984) is schrijver, theatermaker en dramaturg en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam. Ze schrijft regelmatig essays en artikelen voor De Correspondent. Haar essay 'Westen, wake up!' werd uitgeroepen tot beste theateressay van 2013 en bekroond met de Marie-Kleine Gartman pen.

Biografie

Anoek Nuyens (1984) is schrijver, theatermaker en dramaturg en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam.

Ze schrijft regelmatig essays en artikelen waarin ze opvallende verschuivingen binnen onze huidige tijd probeert te duiden. Zo schreef ze voor De Correspondent een serie over vrijgekomen staatsgeheimen. Haar essay ‘Westen, wake up!’ werd uitgeroepen tot beste theateressay van 2013 en bekroond met de Marie-Kleine Gartman pen.

Afgelopen jaar was ze curator van Nieuwe Grond (Nederlands Theaterfestival) en richtte ze Het Transitiebureau op. Het Transitiebureau bestaat uit een groep denkers en theatermakers die via acties en theatrale interventies de rol van theater in de 21ste opnieuw proberen te definiëren. Op dit moment werkt Anoek bij Frascati aan een nieuwe voorstelling die dit seizoen in première gaat en een tweeluik voor De Correspondent.

Mail: anoeknuyens@gmail.com

Contact

Mail: anoeknuyens@gmail.com