De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Alexia Leysen

 

Alexia Leysen (Antwerpen, 1989) is theatermaker en fotografe. Ze studeerde theater- en filmwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, ?een jaar fotografie aan Karel De Grote Hogeschool en regie aan de Toneelacademie Maastricht. Leysen zit als regisseur in de stal van d e t h e a t er m a k e r en is huisartiest bij DE Studio. Sinds 2020 werkt ze ook als foto-columnist bij De Standaard.

Biografie

Alexia Leysen (Antwerpen, 1989) is theatermaker en fotografe. Ze studeerde theater- en filmwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, ?een jaar fotografie aan Karel De Grote Hogeschool en regie aan de Toneelacademie Maastricht. Onder de vleugels van BRUT maakte ze verschillende producties in samenwerking met  ?andere creatieve geesten. De familievoorstelling Mieren Slapen Nooit? ging na het grote Vlaams succes in 2020 in première in het Frans. Leysen zit als regisseur in de stal van d e t h e a t er m a-
k e r  en is huisartiest bij DE Studio. In 2019 werd haar debuutexpo als fotografe tentoongesteld bij Galerie Verbeeck-Vandyck. Sinds 2020 werkt ze als foto-columnist bij De Standaard.


Toneelwerk


Knaus  – i.s.m. Valentijn Dhaenens – 2019
My Life with the Tree  – i.s.m. Geert Belpaeme –  2016
Mieren Slapen Nooit? – i.s.m. Greet Jacobs en Julie
  Delrue –  2015
?Ketchikan? – i.s.m. Greet Jacobs en Hannah De Meyer 
  –  2013

Contact