De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Aletta Becker

 

Aletta Becker (Groningen, 1963) studeerde theaterwetenschappen, deed filmacademie en volgde de schrijfopleiding 't Colofon. Als toneelschrijver debuteerde ze met de voorstelling Bedankt in theater Bellevue onder de regie van Willibrord Keesen.

Biografie

Sinds haar studie aan de NFTVA en de Schrijversvakschool 't Colofon is Aletta Becker werkzaam als video-editor en schrijft ze theaterteksten en scenario's. Als toneelschrijver debuteerde ze met de voorstelling Bedankt, die werd gespeeld in theater Bellevue. Recent schreef ze theaterteksten voor het Gergiev-festival en vertaalde ze The Treatment van Martin Crimp voor tg COM.PLOT.

Contact

contact@alettabecker.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Het geluk 2/5/3 #130 2012 NL downloaden

Drie eenakters gebaseerd op enkele korte verhalen van Anton Tsjechov.
•In Typisch Tsjechov (Aletta Becker) leest een vrouw in de korte verhalen van Tsjechov en kibbelen een jonge coach en een oude gids over krimp, veenmos, veenlijken, tractoren, geluk, wortels… over wel of niet ergens horen.
•In De wending (Magne van den Berg) ontmoet een herder, schapen weidend met zijn zwijgende zoon, achtereenvolgens een dichter, een soldaat en zijn eigen vrouw. Allen vragen ze zich af waar het geluk gebleven is of waar het zich precies zou kunnen bevinden.
•In Nog meer eeuwige liefde (Miriam Boolsen) komt een veearts op bezoek bij een provincieschoonheid. Elke dag verklaart hij haar zijn liefde en wijst zij hem af. Telkens draaien zij in hetzelfde kringetje rond.

opvoergegevens: De Gelukscompagnie / Michiel Johanes Jansen

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download